В предишния пост споделих своите мисли за това какво е ГАТ, защо толкова го обичам и колко много ми се иска все повече хора да се „заразяват“ с австрийската треска.
Сега ще се опитам нагледно да подканя към това. С прекрасностите, които се откриват в австрийските вина.
На какво ухае чаша:
– Грюнер Велтлинер (Gruener Veltliner)?
– Ризлинг (Riesling):
– Блауфренкиш (Blaufraenkisch):
– Цвайгелт (Zweigelt):
Това, жълтото, най-отдолу, леща ли е?!? Ок, за пореден път научих нещо ново.
Здравейте, Яна, открих ви днес и мнооого ви се зарадвах! От 2 години живеем във Виена и точно тук преди почти 2 години ме завладя магията на виното. Започнах да чета много и да дегустирам по-малко:) Запалих се още повече като разбрах, че успявам да уловя ароматът на боровинки или на пипер, или на котешка урина (извинявам се, но си е точно такъв ароматът) в Совиньон Блан 🙂 Много исках да се занимавам с внос на австрийски вина, после мислих за внос на български вина тук, но за сега всичко е само в главата ми. Междувременно ще продължавам да ви чета с интерес и сърдечно ви поздравявам за чудесните инициативи, с които се занимавате. Успех!
Забравих да ви поздравя за невероятната визуализация 🙂 Прекрасно! Да му се допие на човек 🙂