За винените колеги

Подготвям си кротко една от презентациите за предстоящия Divino.Taste и попадам на преинтересната ситуация, в която чичо (Робърт) Паркър дава 93 точки на едно вино, а Тим Аткинс, напереното британско момче и Master of Wine – 87?

(В случай, че на този пост попадне и не толкова винено сведущ човек – това е все едно за една и съща работа един работодател да ви дава 300, а друг 1300 лева.)

Ау. Кой е прав? От ситуацията става ясно, че няма по-можещи, има по-влиятелни. Така, че отпуснете душите и съдете по съвест, като не забравяте, че взимането на сериозно може да бъде опасно за здравето. Както за вашето, така и за това на околните (вярва се, че Хризип, гръцки философ стоик, е умрял от смях докато гледал как пияното му магаре се опитвало да яде смокини).

6 responses to “За винените колеги

  1. Илия Граматиков

    Добре, а кое е виното?

  2. Илия Граматиков

    Важно е кой е прав, за да си направим изводите.

    • Няма прав в тази ситуация, и двамата биха имали необорими аргументи. Затова казвам, че няма по-можещи. Мисля, че буквализмът пречи да виждаме общата картина, но моля – виното е Oldenburg Vineyards Chardonnay 2011 South Africa
      http://www.oldenburgvineyards.com/wines/awards

  3. То чичо Паркър дава 94 т и за Бела Вода, обаче аз го опитах и не е за толкова. Интересно като дойде догодина какви оценки ще дава (и кой му плаща, за да дойде)

    • Не било за толкова, казвате. Завиждам на увереността ви в собствената преценка…

Вашият отговор на jannii Отказ