СПЕЧЕЛИ БЕЗПЛАТЕН ВХОД ЗА ГАТ 2014

Grand Austrian Tasting 2014  е на 19 юни. Какво, как и къде обяснява линкът, както и предишният ми пост. Този пост ти дава възможност да спечелиш безплатен вход за ГАТ, което не е кой знае каква печалба при вход от 10 лева, но доброто чувство за нещо спечелено си остава.

Всяка година разиграваме игри за безплатен вход и до сега всяка година те включваха въпроси, които искаха четене и донякъде знаене. Тази година просто искаме да прочетем от теб:

– дали познаваш изобщо австрийските вина и ако да, какво мислиш за тях?

– ако не, защо би искал/а да посетиш ГАТ?

Ще раздадем три „входа“.

Дерзайте!

cool-wines

 

12 responses to “СПЕЧЕЛИ БЕЗПЛАТЕН ВХОД ЗА ГАТ 2014

 1. на една дегустация точно на австрийски вина преди 5-6 години бях запалена по бялото вино изобщо (иначе се съгласявах с глупости като бяло вино, защо не си червено). тогава установих, че гевюрцтраминер и ризлинг са мнооого хубави, иначе го карам на совиньон блан от нова зеландия. та понеже ще дойда, освен ако не направят среща на детската точно тогава, участвам в играта. иначе искам да дойда на гат, защото сбирките на хедонисти трябва да се уважават… без парфюм 😉

 2. Десислава Спасова

  Дали познаваш изобщо австрийските вина и ако да, какво мислиш за тях? – Не, а виждам, че има какво да се научи 🙂

  Ако не, защо би искал/а да посетиш ГАТ? – Защото чувам за ГАТ от хора, които са с отношение към виното, живота, естети и ценители, а това означава, че си заслужава да се посети! 🙂

 3. – Почти не познавам австрийските вина, ала отдавна се влюбих в Грюнервелтлинер (неавстрийски) от първа глътка.
  – Бих искала да посетя ГАТ, за да разбера дали Блауенфренкиш ще е новата ми любов или просто ми звучи заклинателно 😉 Любопитна съм, обичам винени празници и се надявам дотогаз да се изваляло…

 4. Интересът ми към австрийските вина минава през… Швейцария 🙂

  Преди 5-6 години, в едно малко швейцарско градче под Матерхорн, си купихме от супермаркет малки бутилчици червено вино местно производство като компания към друга туристическа ширпотреба – малки питки сирене във восък. Даже не погледнахме етикетите, изначално приели факта, че в този сегмент не може да има нещо стойностно. Въпросните етикети бяха прочетени милисекунди след първите глътки – виното се оказа Пино Ноар от скорошна реколта, а качеството беше много над това, с което бях свикнал в България по това време, бидейки хаотично опитващ де що има по магазините родна и чуждестранна продукция ентусиаст.

  Любопитството ме подтикна да проверя как стоят нещата с червените вина при съседите (обикновено считани за бастион на белите) и така „открих“ Австрия. Оказа се, че и виненият бранш предлага същите онези неща, които харесвам в други продукти от тази държава (велосипеди, мотоциклети, огнестрелни оръжия и т.н.) – прецизност, умереност, липса на претенциозност за сметка на базови, непреходни качества.
  (Горното описание в голяма степен се отнася и за шведските продукти, но специално при винопроизводството ситуацията там е по-скоро куриозна, както установих по време на същото приключение 🙂 )
  Е, с червените вина нещата се оказаха малко като в онзи стар български филм „Кит“, където спореха: „Риба, ама цаца!“, „Цаца, ама риба!“, или в нашия случай „Малко, ама качествено!“, „Качествено, ама малко!“. Но така или иначе, след повърхностна разходка из блауфренкиша и производните му фокусът ми върху червените вина се разми в общото впечатление за винопроизводството в Австрия и симпатията към начина, по който там правят и консумират вино. Балансът между експеримента и изпитаното, между разширяването на производството и практиките за устойчиво развитие, както и систематичността при прилагането на предните, дава отлични резултати и по принцип, и за моя вкус в частност 🙂 Даже с някои „световни“ червени сортове, за които австрийският климат е меко казано нетипичен.
  А ГАТ и този текст всъщност ме подсещат най-после да проверя по сайтовете какво се очаква да има в бутилката бяло от Вахау (и като млада, и сега), подарена ми от половинката преди 10+ години и прашасваща оттогава на стелажа за „сувенирни“ вина 🙂

 5. Ася Димова

  В Австрия на дегустация точно на австрийски вина преди години бях запалена по бялото вино изобщо . тогава установих, че гевюрцтраминер и ризлинг са мнооого хубави.

 6. Стела Билчева

  Не съм опитвала австрийско вино, но обичам този алкохол като цяло – няма значение дали е бяло, червено или розе, стига да е хубаво. Харесвам и всякакъв тип социални събития, особено свързани с неща, за които не знам много – хем с опознавателна цел, хем от любопитство. Все пак е хубаво да си всестранно развит, нали така? Ще се радвам да посетя GAT – допада ми идеята за импулсивно тръгване на път в търсене на приключения. 🙂

 7. Румен Попов

  НЕ ПОЗНАВАМ АВСТРИЙСКИТЕ ВИНА ВЪОБЩЕ!!! ИМАМ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ ДА РАЗБЕРА ТИЯ ВУРСТЧЕТА С КАКВО ВИНО СИ ПАСВАТ!!! АВСТРИЯ И ВИНО-ЧУДНА РАБОТА!!! А ДАНО ДА ОПИТАМ ЧЕ ДА РАЗДУВАМ НА ДРУЖКИТЕ ЩО ЗА ВИНО Е АВСТРИЙСКОТО!!!

 8. Мария Делева

  Не познавам австрийските вина, но съм фен на хубавото бяло вино. Освен това имам изострен вкус и бих оценила тънките разлики във вкуса на различните вина.

 9. Не не ги познавам и искам да отида, за да имам възможността да ги опитам и да им се насладя 🙂

 10. Не не ги познавам и искам да отида, за да ги опитам и да и сама да се уверя в тяхното страхотното качество и вкус !

 11. Йосиф Орешков

  Не познавам добре австрийските вина и за това мисля да посетя ГАТ. Мисля, че това ще бъде добро запознанство 🙂

 12. Детелина Шопова

  Не познавем авст,ийските вина Искам да ги с,авня с наште

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s